Відбулося засідання Ради ректорів

Події
22.12.2022

22 грудня відбулося онлайн-засідання Ради ректорів закладів вищої медичної освіти при Міністерстві охорони здоров’я України.

Захід відкрила заступниця Міністра МОЗ України Ірина Микичак. Пані Ірина зазначила, що цей рік приніс нашій державі багато ударів та викликів. Колективи університетів, як і вся країна відчувають на собі геноцид і терор зі сторони російського агресора. Це і неможливість проводити повноцінно навчальний процес, і руйнування корпусів, і релокація багатьох університетів, і виїзд працівників, і втрати, які через війну є в кожному колективі. Проте завдяки воїнам ЗСУ, команді Президента, Уряду та об’єднанню всієї української спільноти країна дійсно вистоїть перед важкими викликами.

«Найбільш вагомим досягненням вищої медичної освіти сьогодні є те, що всі ЗВО працюють, хоча в різному режимі і різних умовах, закладам вдалося провести успішно вступну кампанію, виконати державне замовлення і ще багато вкрай важливих завдань. Проте це час, який, попри всі виклики, нам дає великі можливості для розвитку вищої освіти, а також рухатися власне шляхом трансформації і реформування», – підкреслила Ірина Микичак.

Зі свого боку голова Ради ректорів Юрій Колесник наголосив, що всі університеті зацікавленні в тому, щоб їх думка була почута, і готові долучитися до процесу розбудови тієї медичної освіти, якої дійсно потребує наше суспільство і держава.

У роботі Ради ректорів взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Марковский та проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов. Вони стали активними учасниками конструктивної дискусії та висловили підтримку питань, що обговорювалися на засіданні.

Під час онлайн-заходу учасники ознайомилися з проєктом Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році, розглянули перспективи складання компонентів ЄДКІ, КРОК 3 у 2023 р. та особливості організації освітнього процесу в умовах правового режиму воєнного стану, запровадження циклів спеціалізації для клінічних психологів та психотерапевтів, ознайомилися з проєктом змін до Положення про систему безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних працівників, а також обговорили поточні питання.

Очільники вишів обговорили проблемні питання, які особливо хвилюють заклади вищої освіти в цей період. Дискусія та обмін думками дозволили досягти узгоджених рішень, з якими можна рухатися далі в оновленому освітньому просторі.