Відбулося онлайн-засідання Вченої ради ХНМУ

Події
21.12.2022

21 грудня 2022 відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету в дистанційному форматі (з використанням програми «Microsoft Teams»).
На порядку денному розглядалося питання щодо стану і перспектив розвитку інформаційно-бібліотечного забезпечення навчальної, методичної, науково-дослідної та виховної роботи в ХНМУ.

У своєму звіті доповідачка директорка Наукової бібліотеки Ірина Киричок розповіла про діяльність Наукової бібліотеки під час воєнного стану. Пані Ірина звернула увагу на формування бібліотечного фонду, представила E-ресурси НБ, ТОП-лідерів за кількістю розміщених публікацій у Репозитарії, проаналізувала інформаційно-аналітичну, культурно-просвітницьку та виховну роботу, сприяння академічній доброчесності тощо. Крім того, пані директорка представила видавничу діяльність НБ, вікі-проєкти, розповіла про підвищення професійного розвитку співробітників НБ, збереження бібліотечного фонду та ліквідацію заборгованості літератури, обслуговування користувачів та подальшу організацію роботи Наукової бібліотеки у воєнний час.

В обговоренні доповіді взяли участь завідувачка кафедри біохімії професорка Оксана Наконечна та голова студентського самоврядування ХНМУ Ганна Мороз. Після обговорення був прийнятий проєкт рішення Вченої ради.

До обговорення долучився заступник голови Вченої ради Валерій М’ясоєдов, який наголосив на ефективності роботи Наукової бібліотеки завдяки грамотній організації діяльності підрозділу. «Наукова бібліотека була і залишається центром кристалізації навчального, наукового та виховного процесу. Спочатку пандемія, а потім війна додали жорстких змін до нашої роботи, і можна казати, що після перемоги і навчання, і наукова діяльність в Україні і у світі будуть іншими. Тому ми вже зараз маємо прогнозувати ці зміни і підлаштовуватися під інформаційне забезпечення», – наголосив Валерій М’ясоєдов. Він також зазначив, що всі співробітники університету мають сприймати викладену інформацію не як споживачі, а як ті, хто визначає шлях розвитку Наукової бібліотеки і створює її контент. Лише за таких умов наша НБ дійсно стане центром розвитку багатьох напрямків освітнього та наукового процесів.

У ході засідання відбулося затвердження матеріалів наукового і навчального відділу та навчально-методичної і наукової літератури, а також присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам та обговорення поточних справ.