Відбулося онлайн-засідання Вченої ради ХНМУ

Події
01.12.2022

Першого грудня 2022 року відбулося онлайн-засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету.

Засідання розпочалося з приємної події, а саме присудження звання «Почесний професор ХНМУ» доктору медичних наук, магістру з бізнес-адміністрування у галузі охорони здоров’я, головному лікарю з реабілітації післямедичних операцій та тяжких неврологічних захворювань Франкфуртського центру амбулаторної реабілітації (Федеративна Республіка Німеччина) Хансу-Маркусу Керту.

Колежанка пана Керта професорка медичного вишу Олена Товажнянська розповіла про тісну співпрацю з ним, яка триває з 2021 року. Протягом цього часу була проведена спільна і потужна співпраця кафедри неврології та нашого зарубіжного партнера, який є висококваліфікованим неврологом, науковцем і досвідченим лектором.

Зі свого боку пан Керт подякував членам поважного зібрання за надану честь стати частиною університетської спільноти Харківського медичного вишу.

Порядок денний засідання розпочався доповіддю помічниці ректора, заступниці директора ННІЯО Інни Чухно «Забезпечення академічної доброчесності в університеті: напрями та динаміка розвитку». Вона зазначила, що академічна доброчесність – це питання перш за все свідомості і культури освітянської і наукової спільноти. Так, в нашому виші останні роки проблемі АД приділяється велика увага, а саме розроблена ціла низка напрямів, за якими здійснюється забезпечення академічної доброчесності в університеті. Також пані Інна розповіла про участь ХНМУ у міжнародному проєкті Американських рад з міжнародної освіти «Ініціатива АД та якості освіти», який тривав протягом 2-х років, освітні та інформаційні заходи, що відбулися в рамках цього проєкту. Крім того, доповідачка звернула увагу на систему моніторингу та опитувань щодо АД, критерії оцінювання, АД ХНМУ очима здобувачів освіти, наостаннє підбила підсумки та окреслила основні завдання академічної доброчесності в освітньому й науковому осередку ХНМУ.

До обговорення доповіді долучився ректор університету Валерій Капустник, зазначивши важливість дотримання академічної доброчесності університетською спільнотою. «Мало мати гарно виписані правила у вигляді кодексів академічної доброчесності для студентів і викладачів, найголовніше – їх дотримуватися й створити в університеті середовище нетерпимості щодо прикладів недотримання академічної доброчесності», – наголосив очільник медичного вишу.

У ході засідання Вченої ради відбулося затвердження матеріалів наукового відділу та навчально-методичної і наукової літератури, а також розглянуто поточні справи.