Відбулося онлайн-засідання Вченої ради ХНМУ

Події
27.10.2022

27 жовтня 2022 відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету в дистанційному форматі (з використанням програми «Microsoft Teams»).

На порядку денному розглядалося питання щодо особливостей та стану забезпечення освітнього процесу в 2022/2023 навчальному році в умовах воєнного стану, а також обговорювалися поточні питання.

Перш за все доповідачка проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина окреслила виклики, що впливають на організацію освітнього процесу в умовах воєнного стану та визначила особливості його організації в 2022/2023 н.р.

У ході доповіді пані Ірина звернула увагу на такі нагальні напрями, як створення освітньо-комунікаційного середовища ХНМУ, стан контингенту здобувачів освіти вишу, вирішення питань академічної мобільності, доступність для навчального процесу інформаційних ресурсів, збереження якості освітньої діяльності тощо. Крім того, проректорка наголосила на подальшому розвитку напряму дистанційної форми навчання, розвиток АСУ, використання симуляційних засобів та платформ, а також повідомила про волонтерську діяльність здобувачів. Наостаннє Ірина Володимирівна оголосила пропозиції щодо подальшого забезпечення освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Зі свого боку ректор університету Валерій Капустник наголосив на складній ситуації, в якій опинилися виші країни, зокрема, через ворожі обстріли цивільної інфраструктури, що негативно відбивається на проведенні освітнього процесу. «У цьому плані нам всім потрібно бути надзвичайно мобільними і своєчасно реагувати на виклики сьогодення, тому посилюється роль і відповідальність викладачів та завідувачів кафедрами, адже перш за все необхідно налагодити тісну і гнучку комунікацію зі своїми студентами», – підкреслив Валерій Андрійович.

Очільник вишу також зазначив, що потрібно зосередити увагу педагогічних і структурних колективів на важливості виховної роботи, дотриманні виконавчої дисципліни та відповідальності кожного працівника університету стосовно його трудової діяльності.

«Подальший результат нашої діяльності дійсно буде залежати тільки від нашого з вами розуміння, що тільки згуртованими та спільними зусиллями ми зможемо подолати всі ті виклики, що постали перед нами у зв’язку з військовою агресією. Адже нам треба рухатися вперед і з новими силами розвивати наш славетний університет у вітчизняному та світовому середовищі», – резюмував ректор вишу.

Під час засідання було заслухано звіт про роботу Приймальної комісії щодо результатів набору студентів у 2022 році, затверджено план заходів про організацію набору здобувачів освіти у 2023 році, а також матеріали наукового відділу, видання навчально-методичної та наукової літератури.