Відбулося онлайн-засідання Вченої ради ХНМУ

Події
30.08.2022

30 серпня 2022 року відбулося онлайн-засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету.

На порядку денному було розглянуто особливості організації освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році, а також обговорено поточні справи.

Під час доповіді проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина розповіла про підготовку до нового навчального року в Харківському національному медичному університеті під час воєнного стану. Перш за все, це створення безпекових умов для студентів вишу та відпрацювання алгоритму дій при надзвичайних ситуаціях, організація поетапного початку навчання для студентів різних курсів згідно з навчальним розкладом, який розміщено в системі АСУ. Також було оголошено про основні електронні ресурсі для реалізації дистанційного навчання, про відкритий доступ до міжнародних та освітніх платформ, які активно провадитимуться у навчальний процес.

Крім того, пані Ірина порушила питання ліквідації заборгованості здобувачів освіти, забезпечення практичної складової освітніх програм, активізації академічної мобільності в рамках міжнародного співробітництва, навчально-методичного забезпечення освітнього процесу тощо.

З початком нового навчального року колектив ХНМУ привітав ректор Валерій Капустник. Валерій Андрійович наголосив, що виш опинився в надзвичайній ситуації, як і країна в цілому, проте медичний університет не припиняв своєї діяльності, починаючи з 24 лютого. Адже університет має певні функції і зобов’язання перед колективом і здобувачами освіти, яких повинен максимально і результативно дотримуватися. Очільник вишу наголосив на важливості дисциплінованого підходу кожного до своєї діяльності, комунікації зі службами університету та сумлінному виконанні своїх професійних обов’язків. Також ректор звернув увагу на організацію безпеки співробітників і студентів, охарактеризував фінансовий стан університету, розповів про реорганізацію ХМАПО і подальшу трансформацію закладу.

«Умови, в яких ми сьогодні опинилися, для всіх нас є небезпечними, призводять до загибелі людей і руйнування цивільної інфраструктури, тому працювати в такій ситуації з одного боку небезпечно, а з іншого необхідно. Адже ми можемо і повинні сьогодні забезпечувати освітній процес задля того, щоб розуміти, що ХНМУ завжди триматиме високу марку надання освітніх послуг, якістю яких він протягом багато років славився», – зазначив Валерій Капустник.