Відбулося онлайн-засідання Вченої ради ХНМУ

Події
26.05.2022

26 травня 2022 року відбулося онлайн-засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету.

Зі вступним словом до колег звернувся ректор медичного вишу Валерій Капустник. Валерій Андрійович наголосив перш за все на можливості обговорити основні напрями діяльності університету і надати відповіді на важливі питання, що турбують співробітників та здобувачів освіти ХНМУ.

«Життя кожного українця з 24 лютого цього року докорінно змінилося, не став виключенням і наш університет, співробітники якого в переважній більшості залишили місто Харків. Безумовно, постало питання щодо поновлення навчального процесу, забезпечення фінансової й матеріально-технічної складової вишу та вирішення багатьох інших проблемних завдань. Приємно констатувати, що переважна більшість кафедр, студентів та співробітників достатньо швидко налаштувалися на робочий лад і незважаючи на місце свого перебування сумлінно проводили заняття, завдяки чому ми у визначений термін закінчуємо навчальний рік. Упевнений, що і своєчасно підготуємо документацію для випускників цього року. Уся виконана робота ще раз підтверджує достатньо високий потенціал університету, його командну роботу, єдність співробітників і студентів, що налаштовує нас на те, що всі випробування ми неодмінно подолаємо», – зазначив очільник вишу.

У ході засідання на порядку денному було розглянуто низку важливих і нагальних питань.

Так, заступниця директора ННІ якості освіти Інна Чухно доповіла про оновлення та внесення змін до освітньо-професійних програм університету. Доповідь про оновлення та внесення змін до освітньо-наукових програм з підготовки докторів філософії презентував проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов. Також пан проректор представив на затвердження результати атестації здобувачів ступеня доктора філософії.

У ході засідання було затверджено План гендерної рівності Харківського національного медичного університету, який представила директорка Центру гендерної освіти Катерина Карпенко, і Порядок реалізації права на академічну мобільність у ХНМУ, яку презентувала в.о. начальника відділу міжнародних зв’язків Марина Білоножко.

Інформацію про Правила прийому на навчання для здобуття вищої освіти у медичному університеті у 2022 році та затвердження Правил прийому на навчання для здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра у Медичному фаховому коледжу ХНМУ у 2022 році надала відповідальна секретарка Приймальної комісії ХНМУ Вікторія Головачова.

Під час засідання члени Вченої ради також затвердили видання навчально-методичної та наукової літератури.