Відбулося онлайн-засідання Вченої ради ХНМУ

Події
25.05.2023

25 травня 2023 року відбулося онлайн-засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету в дистанційному форматі (з використанням програми «Microsoft Teams»).

На порядку денному розглядалося питання стосовно навчально-виховної роботи в університеті: здобутки та завдання – доповідач: проректор з науково-педагогічної роботи професор Іван Летік.

У ході свого виступу доповідач розгорнуто охопив напрямки виховної роботи, за якими працює Харківський національний медичний університет. Зокрема пан проректор зазначив, що із початком повномасштабної війни наш університет став потужним осередком волонтерського руху. Викладачі, співробітники та здобувачі освіти включилися у допомогу військовим, постраждалим та вимушеним переселенцям, адже досвід волонтерського руху, що має в університеті давні витоки, й використовується під час війни.

Крім того, Іван Васильович констатував, що вся система виховної роботи стабільно функціонувала протягом звітного періоду в режимі, зумовленому воєнним станом в Україні. Успішно діяли всі без винятку напрямки, а саме: національно-патріотичне виховання, філософсько-світоглядне, діяльність органів студентського самоврядування, виховна робота з іноземними студентами, фізкультурно-оздоровча діяльність, естетичне виховання та творча активність студентів. Наприкінці своєї доповіді пан проректор окреслив основні напрями та завдання виховної роботи, що сьогодні постають перед університетською спільнотою.

В обговоренні взяли участь завідувачка кафедри філософії професорка Катерина Карпенко, в.о. декана І медичного факультету доцент Олександр Кривошапка та заступниця Ради студентського самоврядування Катерина Тополюк.

До обговорення доповіді долучився ректор університету Валерій Капустник. Він зазначив, що від початку військової агресії численні студенти й викладачі нашого вишу здійснюють волонтерську діяльність, служать в лавах ЗСУ або в теробороні, працюють в лікарнях міста та області. Усе це є прикладом патріотично налаштованих людей, для яких виховна робота – не просто ті чи інші акції, а власно свідоме розуміння необхідної причетності до сьогоднішніх подій і особистої участі в них.

«Саме часи війни або будь-якої смути виявляють хто є хто, і особливо яскраво свідчать про ефективність нашої виховної роботи і всього того величезного комплексу заходів, який оточує студентів або співробітників університету і реалізується через конкретні вчинки людей. Саме завдяки таким громадянам, які все розуміють і, головне, діють, університет сьогодні продовжує функціонувати і надавати освітні послуги нашим здобувачам», – наголосив Валерій Андрійович.

Після обговорення доповіді був прийнятий проєкт рішення Вченої ради.

У рамках сьогоднішнього засідання також було розглянуто питання щодо результатів й перспектив роботи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених університету.

У ході засідання відбулося затвердження матеріалів наукового відділу та навчально-методичної і наукової літератури, а також обговорено поточні справи.