Відбулося онлайн-засідання Вченої ради ХНМУ

Події
21.02.2023

21 лютого 2023 року відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету в дистанційному форматі (з використанням програми «Microsoft Teams»).
На порядку денному розглядалося питання стосовно стану та перспективи розвитку міжнародної діяльності університету під час військового часу.

Під час свого виступу доповідачка в.о. начальника відділу міжнародних зв’язків Марина Білоножко розповіла про стратегію інтернаціоналізації університету, партнерство, інтеграцію ХНМУ у європейський та світовий науково-освітній простір. Крім того, пані Марина доповіла про академічну мобільність та її динаміку, розвиток інформаційно-іміджевої роботи, доступ до онлайн-ресурсів та навчальних платформ, окреслила місце ХНМУ в міжнародних рейтингах тощо. Наостаннє оголосила стратегічні цілі, намічені на майбутній розвиток міжнародної діяльності медичного вишу.

В обговоренні доповіді взяли участь професор Ігор Завгородній, доцентка Алла Бондарева та голова Студентської ради Ганна Мороз. До обговорення долучився заступник голови Вченої ради Валерій М’ясоєдов. Він зазначив, що реалізація міжнародних проєктів можлива лише за активної участі кафедральних колективів, підрозділів і кожного окремого співробітника університету. Передусім наша міжнародна співпраця повинна стосуватися технологічного, інформаційного, методологічного, інфраструктурного забезпечення, а задля цього ми повинні знати, що у нас є в арсеналі для скоординованої діяльності з нашими партнерами. Це насамперед потребує створення кафедрального освітянського, наукового, фахового портфоліо. Також пан Валерій торкнувся питання академічної доброчесності та корпоративної етики, що є невід’ємною частиною міжнародної співпраці, яка має вестися саме на користь нашої країни і нашого університету.

Після обговорення був прийнятий проєкт рішення Вченої ради.

У ході засідання відбулося затвердження матеріалів наукового та навчально-методичної і наукової літератури, а також присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам та обговорення поточних справ.