Відбулася зустріч з представниками ВООЗ

Події
04.04.2024

4 квітня 2024 р. відбулася зустріч керівництва ХНМУ з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я на чолі з координаторкою офісу ВООЗ в Україні докторкою Стелою Георгітою.

У ході зустрічі обговорювалася можливість впровадження у програму навчання ХНМУ стандартних навчальних пакетів, які розроблені ВООЗ. Одним із головних напрямків є протокол із ведення неінфекційних захворювань. «Це великий проєкт, який потребує залучення кадрового ресурсу. До вирішення цього питання ми підійшли системно, тобто запустили процес інтегрування протоколів у навчальні програми на рівні медичних університетів. Це, звичайно, надасть нам гарну можливість підготувати майбутніх медичних працівників», – наголосила пані Стела. Також вона зазначила, що курс включає теоретичну частину з акцентуванням на практичні навички. Це дає можливість ефективно працювати лікарю та надавати якісні послуги, що є дуже важливим, адже ці стандарти були протестовані у різних країнах та рекомендовані до використання.

У свою чергу перший проректор Максим Хаустов підкреслив, що наш університет має потужні можливості на додипломному й післядипломному рівні. «Ми зробимо все можливе, щоб взяти участь у даних тренінгах і надалі імплементувати отримані навички в нашу освіту, а також готові переймати всесвітній досвід, щоб якісно навчати студентів, інтернів і лікарів», – підкреслив пан Максим.

Крім того, у ході зустрічі було обговорено концепцію тренінгових хабів, розвиток телемедицини та пропозиції щодо розширення гендерної освіти на базі Харківського національного медичного університету.