Зустріч з представниками міжнародної організації

14 березня 2024 р. на базі Університетської клініки ХНМУ відбулася зустріч з представниками міжнародної організації ЮНОПС Україна – керівником проєктної групи з протимінної діяльності Девідом МакМагоном та спіробітницею Ейоною Бакалі. Дана організація працює в Україні з 2016 року.

Пан Девід розповів, що персонально зіштовхнувся з проблемою надання допомоги постраждалим від мінно-вибухових травм та протимінною діяльністю, адже більше 30 років тому він працював в Камбоджі, яка була однією з найбільш забруднених мінами країн. Вже тоді він зрозумів важливість академічного вивчення цих проблем і медичної роботи з протезування і реабілітації. «Прибувши в Україну і займаючись протимінною діяльністю, ми зрозуміли, що існує велика необхідність підтримки медичних закладів саме у цій галузі. Ми маємо можливість працювати із залученням донорської підтримки саме Харкова за проханням Міністерства охорони здоров’я України», – підкреслив пан Девід.

Зі свого боку пані Ейона розповіла, що головний напрямок роботи ЮНОПС – це розвиток та імплементація проєктів різних галузей. Так, в управлінні займалися і медициною – закупали та постачали обладнання в лікарні, зокрема у військові госпіталі, ще до початку повномасштабного вторгнення. Зараз ЮНОПС спрямовує увагу на відновлення житлової та іншої інфраструктури, зокрема шкіл, які були пошкоджені під час війни, обладнання бомбосховищ, проте також прагне допомогти й Харківському національному медичному університету.

У свою чергу медичний директор Університетської клініки Володимир Коростій наголосив на потужностях клініки, а начальниця відділу ліцензування, акредитації та рейтингування Інна Чухно розповіла про організацію навчання під час війни, а також додала, що наш університет на вимогу часу надає студентам знання з тактичної медицини та реабілітації. Також пані Інна подякувала почесним гостям за те, що вони звернули увагу саме на Харків.

Співробітники ЮНОПС запевнили у подальшій співпраці з ХНМУ задля підтримки розвитку потенціалу університету у освітній діяльності.