Відбулася зустріч з представниками благодійних фондів

21 липня у Харківському національному медичному університеті відбулася зустріч з представниками «The Heracles Group» та БО «Благодійний фонд Євгена Пивоварова». Американську компанію представляв безпосередньо її президент Люк Калхун.

З боку університету на зустрічі були присутні представники ректорату, директори підрозділів, співробітники Центру тривимірних технологій та відділу міжнародних зв’язків. Головне питання, що обговорювалося на заході, стосувалося можливостей співробітництва в галузі протезування.

Гостей привітав проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Марковський, який зазначив, що питання протезування і реабілітації дуже актуальні для нас, особливо в умовах війни. Директор Центру тривимірних технологій Денис Шиян відзначив значущість місії Люка Калхуна як військового з 25-річним досвідом, який прийняв рішення про благодійну допомогу нашій країні у скрутний для неї час. Пан Денис зазначив, що ХНМУ єдиний навчальний заклад, який має у своїй структурі 3D-центр. Виш першим почав впроваджувати інноваційні технології і вдало поєднав їх з медициною і навчанням. Гостям були продемонстровані можливості наших сканерів, а також озвучені потреби для подальшого розвитку Центру.

Люк Калхун розповів про діяльність свого фонду, який має багатий досвід у створенні центрів для 3D-моделювання і протезування в Сирії та Ємені. Зараз він зацікавлений у тому, щоб допомогти Україні і хоче створити на її теренах відповідну програму. Вона будується з декількох частин, одна з яких направлена на те, щоб навчити людей користуватися 3D-обладнанням у медичних і загальних цілях, скласти для них програму тренувань із залученням університетських і місцевих спеціалістів. Головна ідея пана Калхуна полягає в тому, щоб створити в університеті технічну базу, налагодити роботу, а потім передати її на безкоштовній основі для подальшого використання у загальних цілях. Програма розробляється і фінансується під егідою ООН.

Під час візиту гості більш детально ознайомилися з роботою Центру тривимірних технологій ННІ ЯО та обговорили питання щодо подальшої співпраці в галузі протезування.