Відбулася зустріч з іноземними партнерами

7 грудня 2023 року відбулася зустріч з представниками НandiCap Іnternational-Humanity and Inclusion (НІ) у рамках реалізації меморандуму про взаємодію та співпрацю. Університет відвідали проєктна менеджерка з протезування Фіона Крук та менеджерка лікарняних проєктів Еліс Белліот.

На початку зустрічі гостей привітала помічниця ректора Інна Чухно, яка подякувала за співпрацю, а також зазначила, що спільне співробітництво почалося досить активно, і ми сподіваємося на його подальший розвиток. У свою чергу пані Фіона запевнила, що наміри НІ у подальшій співпраці з ХНМУ та підтримки університету не змінилися.

Основними темами обговорення стали питання щодо співпраці у сфері протезування і ортезування з використанням 3-Д технологій та організація тренінгів з протезування і реабілітації пацієнтів з ампутаціями кінцівок для фахівців університету та Університетської клініки. В обговоренні взяли участь: директор Центру тривимірних технологій ННІ ЯО Денис Шиян, начальниця відділу міжнародних зв’язків Марина Білоножко, медичний директор Університетської клініки Володимир Коростій, завідувач кафедри екстреної та невідкладної медичної допомоги, ортопедії та травматології Микола Березка, доцент кафедри травматології та ортопедії, фізичної та реабілітаційної медицини Костянтин Романенко та провідний фахівець виробничо-дослідницької групи з тривимірних технологій друку та прототипування Дмитро Возній.

Результатами зустрічі стали обговорення та розгляд співпраці за наступними напрямами:

  • проєкт з виготовлення ортезів та девайсів за допомогою 3-Д технологій для пацієнтів з ампутаціями;
  • організація тренінгів для двох груп фахівців: фізіотерапевтів і асистентів з університету та Університетської клініки для практичного й теоретичного особистого навчання з ведення пацієнтів з ампутацією нижніх кінцівок та нефізіотерапевтів (лікарі, медсестри, непідготовлений медичний персонал).

Також йтиметься про роль фізіотерапевтів у реабілітації людей з ампутацією (теоретична підготовка з метою зміцнення шляхів направлення та мультидисциплінарної роботи).