Відбулася робоча зустріч між партнерами ХНМУ

5 вересня 2024 р. відбулася перша робоча онлайн-зустріч між представниками Харківського національного медичного університету (ХНМУ), Дніпровського державного медичного університету (ДДМУ) та університету Копенгагену (University of Copenhagen (UCPH)), Данія.

Цей міжнародний контакт став результатом наукового співробітництва кафедри громадського здоров’я та управління охороною здоров’я ХНМУ, кафедри соціальної медицини, громадського здоров’я та управління охороною здоров’я міста Дніпро та кафедри громадського здоров’я університету Копенгагена. Під час конференції обидві сторони виявили зацікавленість у пошуку та ідентифікації можливостей для співпраці, обговорили проєкти, які можливо реалізувати в рамках співпраці.

На зустрічі Копенгагенський університет представляв керівник проєктів, спрямованих на покращання адаптації українців в Данії, доцент кафедри громадського здоров’я, PhD Дан Мейрович, Харківський національний медичний університет представляли начальниця відділу міжнародних зв’язків та грантової роботи Оксана Васильєва, завідувач кафедри громадського здоров’я та управління охороною здоров’я професор Віктор Огнєв та доцентка Валентина Нестеренко, Дніпровський державний медичний університет – завідувачка кафедри соціальної медицини, громадського здоров’я та управління охороною здоров’я професорка Лілія Крячкова.

Під час зустрічі представники сторін презентували університети та поділилися сьогоденною роботою. Також були обговорені перспективи подальшої співпраці між університетом Копенгагена, ДДМУ та ХНМУ за спеціальністю «Громадське здоров’я».

Наприкінці офіційної зустрічі сторони запевнили одне одного в зацікавленості в подальшій співпраці й розвитку партнерства та підкреслили, що одним з перших кроків для реалізації співпраці є підписання меморандуму про взаєморозуміння.

Довідка
Копенгагенський університет, заснований у 1479 році, є найстарішим університетом Данії, а також одним із найстаріших у Північній Європі. Копенгагенський університет є найбільшим навчальним закладом Данії. Шість факультетів пропонують понад 200 програм для навчання в галузі охорони здоров’я та медичних наук, гуманітарних наук, права, природничих наук, соціальних наук і теології.

Університет має на меті підготувати студентів до широкого кола робіт у приватному та державному секторах. З цієї причини освіта в університеті охоплює спеціальні навички та наукові методи, а також інші більш теоретичні навички, які дозволять випускникам підвищити свою кваліфікацію.