Відбулася онлайн-зустріч з питань інтернатури

ННІ ПО
07.06.2023

6 червня відбулася онлайн-зустріч представників МОЗУ, керівництва університету з випускниками медичного вишу та роботодавцями щодо інтернатури за спеціальностями «Епідеміологія», «Лабораторна діагностика, вірусологія та мікробіологія» і з інших питань проходження інтернатури та працевлаштування у 2023 році.

Проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Марковський привітав усіх присутніх та наголосив на важливості вирішення питання щодо напряму професійної визначеності випускників вишу.

У ході зустрічі генеральна директорка Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Любов Махота розповіла про структуру Центру, головні завдання, які він виконує, і наголосила на актуальності та престижі роботи в цій державній установі, адже вона є аналогом Центру з контролю та профілактики захворювань у США.

Зі свого боку експертка Департаменту охорони здоров’я ХОВА з лабораторної діагностики, завідувачка багатопрофільної клініко-діагностичної лабораторії Обласної клінічної лікарні Ірина Новікова розповіла про особливості роботи КДЛ та продемонструвала сучасне обладнання, яке використовується у роботі, навела статистичні дані тих численних досліджень, що були проведені останніми роками, та наголосила на великій потребі у молодих спеціалістах.

Професорка Тетяна Чумаченко розповіла про інтернатуру за спеціальністю «Епідеміологія», розкрила її історичний аспект і звернула увагу на її сучасність та актуальність. Професорка Ольга Залюбовська запросила випускників вступати до інтернатури за спеціальністю «Лабораторна діагностика, вірусологія, мікробіологія», підкресливши нагальну потребу в молодих спеціалістах такого профілю та логічно завершивши низку доповідей.

Директор ННІ ПО Валерій В’юн розповів про цьогорічний розподіл та особливості проходження інтернатури для випускників спеціальностей «Медицина» та «Педіатрія», після чого розпочалася серія питань-відповідей.

До обговорення приєдналися декани факультетів, помічниця ректора Інна Чухно та начальниця навчально-методичного відділу Віра Прудіус, які відповідали на численні запитання випускників, даючи посилання на чинні нормативно-правові акти.

Завершуючи зустріч, Володимир Марковський та Інна Чухно побажали цьогорічним випускникам удачі й натхнення у їхній такій важливій професійній діяльності.