Відбулася Міністерська нарада

19 липня відбулася нарада з керівниками закладів вищої освіти МОЗ під головуванням Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка. Також до участі у заході приєднався Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Основною темою обговорення стала цьогорічна вступна кампанія та підготовка до нового навчального року закладів вищої медичної освіти в умовах воєнного стану.

У своїх виступах очільники профільних Міністерств розповіли про активну інформаційну політику, яка ведеться з боку МОЗ та МОН перед міжнародною спільнотою щодо освітнього геноциду (знищення закладів освіти) з боку росії у Харкові, Миколаєві тощо.

Нагальним напрямком заходу також визначено відстоювання інтересів медичних ЗВО перед медичними радами країн-резидентів іноземних студентів, збереження контингенту та організація дистанційного прийому на навчання. Особлива увага була приділена розробці і реалізації Державної програми підтримки ЗВО з особливо небезпечних територій, яка має включати фінансову допомогу, пріоритетне виділення коштів на відновлення інфраструктури, пріоритет у розміщенні держзамовлення на підготовку фахівців та ін.

Крім того, у ході наради були обговорені такі питання, як адаптація освітніх програм до вимог медичних рад, дистанційне навчання, поновлення роботи військових кафедр в усіх ЗВО України, впровадження програм академічної мобільності серед ЗВО МОЗ за програмами здобувачів освіти із ЗВО з особливо небезпечних територій, можливість виїзду за кордон для участі у конференціях та у програмах мобільності чоловіків, створення і розвиток університетських клінік, проблеми гуртожитків тощо.

Цю новину читайте також на ФБ ХНМУ