Відбулася бінарна лекція з клінічної онкології

Кафедри
04.10.2024

Бінарна лекція: новий підхід до викладання спеціалізації «Клінічна онкологія»

2 жовтня 2024 р. на клінічній базі кафедри онкології, променевої терапії, онкохірургії та паліативної допомоги Харківського національного медичного університету відбулася значна подія – перша в університеті бінарна лекція в режимі офлайн для курсантів спеціалізації «Клінічна онкологія».

Лекцію на тему «Меланома – погляд дерматолога та клінічного онколога» прочитали завідувач кафедри професор Олександр Дудніченко та доцентка кафедри дерматовенерології та хірургічної дерматології Ірина Бронова.

Завдяки бінарному підходу слухачі змогли розглянути складну тему з різних сторін. Професор Дудніченко висвітлив онкологічні аспекти діагностики та лікування меланоми, а доцентка Дронова поділилася клінічними аспектами та важливістю ранньої діагностики з погляду дерматолога.

Після лекції пані Ірина провела дерматоскопію для всіх присутніх, на практиці демонструючи методи діагностики та ключові симптоми, що допомагають відрізнити атипові невуси від злоякісних новоутворень.

Цей захід не лише підкреслив важливість міждисциплінарної співпраці, але й став визначною подією в розвитку сучасної онкологічної освіти в ХНМУ.