Відбулася акція з популяризації донорського руху

14 вересня 2024 р. команда волонтерів ХНМУ спільно з ДонорUA за підтримки Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради, а також Харківського метрополітену, взяли участь в організації акції #Побач. Її метою стало залучення нових донорів, підвищення обізнаності про важливість донорства крові та підтримка популяризації донорського руху в Харкові. Співпрацю запропонували студенти нашого університету, а акція стала першою в Харкові під час повномасштабного вторгнення.

Захід відбувся в безпечному місці – на станції метро Майдан Конституції – одному з найактивніших місць Харкова, що дозволило залучити досить велику кількість учасників. У ході акції всі бажаючі мали змогу перевірити свою групу крові та дізнатися детальніше про види донацій та процес донорства. Для цього було облаштовано пункт для проведення тестів з визначення груп крові системами EldonCards, що використовуються в умовах поля бою.

Захід викликав значний інтерес серед мешканців міста. Протягом дня до студентів-волонтерів підходила велика кількість людей, які виявляли бажання долучитися до донорського руху. Це свідчить про високий рівень свідомості та зацікавленість харків’ян у соціальних та медичних ініціативах.

Акція #Побач стала важливою подією для Харкова та вкотре підкреслила необхідність розвитку культури донорства крові в Україні.

ЗМІ про акцію #Пробач