Відбулася акція проти гендерного насильства

25 листопада стартувала кампанія «16 днів активізму проти гендерного насильства», який проводить UNFPA Україна.

До заходу також приєдналися небайдужі харків’яни та харків’янки, які хочуть звільнити місто від домашнього насильства. У ході акції біля будівлі адміністрації Шевченківського району Харківської міської ради було розміщено банер «Маніфест», де всі бажаючі могли написати слогани та заклики, що демонструють ставлення мешканців Харкова до проблеми насильства.

Під час проведення кампанії лунав аудіоролик з розповіддю про акцію «16 днів проти насильства», а наші волонтери розповсюджували змістовні плакати. Завдяки цьому кожен перехожий міг почути, що проблеми домашнього насильства та насильства за ознакою статі досі актуальні. Багато небайдужих мешканців міста фотографувалися біля долонь, які мають підтримати постраждалих, та голосували за місто, вільне від насильства. Люди тримали в руках табличку «Харків вільний від домашнього насильства», після чого одразу отримували роздруковану фотографію.

Перші 20 учасників та учасниць акції отримали брендову продукцію від UNFPA Україна, а на решту учасників очікують розіграші спеціальних брендових наборів.

Захід проводився з дотриманням усіх карантинних вимог.

Додаткова інформація: 0506086664 (муніципальна консультантка проекту «Міста та громади вільні від домашнього насильства – Дарія Велигодська), 0663411272 (заступник начальника Управління у справах сім’ї та молоді Департаменту сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради – Валерій Сичов).