У ХНМУ тривають тренінги з підготовки волонтерів з вакцинації

Події
09.09.2021

9–10 вересня на базі тимчасового навчального Центру з питань вакцинації ХНМУ відбудуться тренінги для студентів старших курсів та лікарів-інтернів. Вони добровільно виявили бажання працювати в мобільних бригадах з вакцинації проти COVID-19 та в Центрах вакцинації населення.

Навчальні тренінги проводяться за підтримки Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні згідно з Дорожньою картою МОЗ із впровадження вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19.

«Наразі ми маємо найбільш дієвий інструмент, щоб стримувати розповсюдження збудника коронавірусної хвороби – це вакцинація. Адже саме вона допомагає нам рятувати людські життя. І у вас сьогодні є велика нагода взяти активну участь у протидії коронавірусної хвороби», – звертаючись до волонтерів медичного вишу, зазначила асистентка кафедри епідеміології Вікторія Макарова.

Тренінги триватимуть протягом двох днів і складатимуться з 4-х блоків інформації. Тренери з 4-х кафедр: епідеміології, пропедевтики внутрішніх хвороб та медсестринства, невідкладних станів і сімейної медицини розкажуть про стратегічний план протидії розповсюдження коронавірусної хвороби з використанням вакцинації, ознайомлять волонтерів з наявними вакцинами, їх дією, клінічними дослідженнями ефективності та безпеки. Крім того, у ході тренінгів волонтери відпрацюють практичні навички на симуляційних тренажерах.

Навчання проходитиме в два етапи: 9–10 та 14–15 вересня, де будуть задіяні понад 60 студентів та інтернів медичного вишу.