У ХНМУ створено Центр з питань вакцинації

13 липня у Харківському національному медичному університеті розпочалися тренінги для здобувачів освіти та медичних працівників мобільних бригад з вакцинації.

Цього місяця тренінги триватимуть протягом 3-х днів на базі створеного тимчасового навчального Центру з питань вакцинації. У подальшому Центр може бути використаний для підтримки розвитку кадрових ресурсів Програми рутинної імунопрофілактики на регіональному рівні.

У рамках тренінгу в медичному виші сформована команда тренерів навчального Центру з числа науково-педагогічних працівників клінічних кафедр, які є фахівцями в галузі імунології, анестезіології, медицини невідкладних станів, загальної практики – сімейної медицини та медсестринства. Наші тренери пройшли додаткове навчання на очних тренінгах у Києві за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

До участі у тренінгах долучилися студенти старших курсів медичних факультетів вишу, які добровільно виявили бажання працювати в мобільних бригадах та Центрах з вакцинації населення проти Covid-19 в 2021 році.