У ХНМУ розпочалася атестація випускників

Події
19.05.2022

19 травня в Харківському національному медичному університеті розпочався комплексний практично-орієнтований кваліфікаційний іспит. Цьогорічні випускні екзамени проходять у надзвичайних умовах воєнного стану і саме тому відбуваються в дистанційному форматі. Сміливо можна говорити, що обставини кожного року для нас є особливими, проте 2022-й приніс свої корективи до складання кваліфікаційного іспиту. Зокрема, це стосується розташування учасників атестації – по всіх регіонах України, а іноземні студенти – навіть в інших країнах.

Спираючись на постанову КМУ від 19 березня 2022 р. за № 316 щодо внесення змін до проведення атестації випускників в умовах воєнного стану, основною формою атестації здобувачів освіти останніх курсів освітніх програм магістерського рівня за спеціальностями «Медицина» та «Стоматологія» є комплексний практично-орієнтований кваліфікаційний іспит.

Так, комплексний іспит для випускників за освітньою програмою «Медицина» цьогоріч складається з таких дисциплін, як «Внутрішня медицина», «Хірургія», «Акушерство і гінекологія», «Педіатрія». До складу кожної дисципліни входять у тому числі невідкладні стани та маніпулятивна техніка.

Випускники стоматологічного факультету складають комплексний іспит з терапевтичної стоматології, хірургічної стоматології, ортопедичної стоматології та стоматології дитячого віку.

З технічного боку завдяки досвіду минулих «карантинних» років впроваджено максимальну цифровізацію адміністрування та проведення іспиту, що дозволяє студентам показати свої знання, а викладачам дати їм об’єктивну оцінку. Цього року комплексний практично-орієнтований кваліфікаційний іспит проводиться за допомогою освітньо-інформаційного порталу «Дистанційне навчання ХНМУ» на базі Moodle та корпоративних інструментів дистанційного навчання, зокрема, застосунку для проведення відеоконференцій Microsoft Teams.

Упевнені, що злагоджена робота керівництва, Навчально-наукового інституту якості освіти, Центру дистанційного навчання, технічного відділу, всього професорсько-викладацького складу та здобувачів освіти є потужною відповіддю вимогам і викликам сьогодення. А результатом буде успішне завершення навчання та підтвердження своєї кваліфікації випускниками – майбутніми лікарями, які вже найближчим часом гідно представлять alma mater у сфері медичної практики.