У ХНМУ презентували картку мешканця міста Харкова

8 вересня в конференц-залі медичного вишу відбулася презентація проєкту «Картка харків’янина».

«Картка харків’янина – як ключ від міста, завдяки якому реалізується наша партнерська програма. Тобто вам, як мешканцю Харкова, не потрібно мати багато карток, адже все буде зосереджено в одній. Її функції постійно розширюватимуться. Картка, перш за все, актуальна для тих, хто прописаний в місті Харкові, і для студентів в тому числі», – зазначив представник КУ «Офіс реформ Харкова» Дмитро Давід’янц.

Картка є іменною і замінює собою «E-ticket», надає можливість безкоштовно відвідати Харківський зоопарк, а також робити покупки та користуватися послугами учасників проєкту за спеціальною ціною.

Щоб отримати картку, треба заповнити паперовий або електронний документ. Протягом місяця ви станете володарем картки харків’янина, яка, до речі, найближчим часом набуде електронного вигляду і стане головним документом мешканців міста.

Довідка

X-card – це одна картка, яка є іменною та замінює собою проїзний квиток у системі E-ticket, а також надає можливість безкоштовно відвідувати Харківський зоопарк і робити покупки та користуватися послугами партнерів проекту за спеціальною соціальною ціною.

Деталі про проєкт ви можете дізнатися на офіційному сайті, а також на сторінках у соціальних мережах.

Можливості студентської X-card:

  • “E-ticket” (з 1 вересня по 30 червня до 30 поїздок на місяць (50% вартості проїзду) у трамваї та тролейбусі, до 60 поїздок на місяць (50% вартості проїзду) у метрополітені;
  • безкоштовне відвідування Харківського зоопарку;
  • відвідування за спеціальною соціальною ціною закладів відпочинку та дозвілля, освітніх заходів, медичних закладів та закладів краси, продуктових супермаркетів та точок продажу їжі, спортивних клубів тощо.

Як отримати:

Для отримання X-card слід заповнити анкету-заяву:

  • у паперовому варіанті (у вашому закладі освіти або ЦНАПі міста Харкова);
  • в електронному варіанті (на Порталі електронних сервісів або у додатку «Мій Харків»)

Хто може отримати:

X-card зможе отримати кожен зареєстрований мешканець нашого міста.

У той же час, учні всіх шкіл міста, незалежно від реєстрації місця проживання, отримують підтримку міста у вигляді X-card як учнівського квитка, який відкриє дітям додатковий доступ до ряду міських послуг і сервісів.

Крім того, працівники комунальної сфери, теж не будуть прив’язані до місця реєстрації, якщо захочуть отримати X-card, адже вони – невід’ємна частина такого механізму, як міське господарство.