У ХНМУ працює Центр вакцинації населення

Національна програма вакцинації населення направлена на те, щоб захистити найбільшу кількість населення від тяжкого перебігу Covid-19. Харківський національний медичний університет є активним учасником цієї програми.

Так, на території вишу працюють 3 Центри вакцинації. Два з них розташовані на базі НДІ гігієни праці та профзахворювань ХНМУ по вул. Трінклера, 6. Ці два пункти кожного дня обслуговують до 500 осіб, які бажають провакцинуватися.

Третій Центр відкрито на території медичного університету для вакцинування іноземних студентів. Протягом двох днів вакцинацію пройшли майже 400 студентів-іноземців, які перебувають в Україні.

«Більшість студентів наших факультетів зараз на канікулах, але з вересня всі охочі також зможуть вакцинуватися у Центрі, який відкрито саме для іноземних студентів медичного вишу», – зазначив директор ННІ з підготовки іноземних громадян ХНМУ Дмитро Маракушин.

Після першого етапу вакцинації студенти заповнюють карту профілактичних щеплень, а вже після другого вони отримають сертифікат щеплення міжнародного зразка.