У ХНМУ обговорили зміни до розподілу в інтернатуру

ННІ ПО
19.04.2024

19 квітня 2024 р. відбулася зустріч першого заступника Міністра охорони здоров’я Сергія Дуброва зі студентами старших курсів Харківського національного медичного університету.

Пан Сергій привітав усіх присутніх та наголосив, що зміни до розподілу в інтернатуру викликали неабиякий резонанс, тож з’явилась нагальна потреба поспілкуватися зі студентами та послухати їх пропозиції.

Нове положення змін збільшує кількість медзакладів, в яких може здійснюватися працевлаштування й практична підготовка інтернів та враховує потреби держави у лікарях певної спеціалізації, пропонується проходження інтернатури в наукових установах. Крім того, замість звичних 23 спеціальностей, інтерни можуть отримати додаткову – «Судово-медична експертиза».

Випускники (бюджетники і контрактники) забезпечуватимуться робочим місцем за спеціальністю у закладі охорони здоров’я, до якого їх буде розподілено відповідно до свого вибору та за результатами рейтингового розподілу. Ті, хто має вищий рейтинговий бал, матимуть ширшу можливість вибору.

Сергій Дубров разом із студентами обговорили можливість впровадження європейської моделі інтернатури, збільшення заробітної плати, створення агенції контролю якості освіти, маршрути для ротації, проходження інтернатури у прифронтовому Харкові й області та інші хвилюючі питання.

Наприкінці пан Сергій подякував усім присутнім та наголосив на тому, що громадське обговорення запропонованих змін триватиме до 11 травня.