У ХНМУ долучилися до написання радіодиктанту

Кафедри
30.10.2023

Щороку здобувачі освіти всіх рівнів та навчально-педагогічні працівники Харківського національного медичного університету беруть участь у святкуванні дня української писемності та мови, який цьогоріч відзначався 27 жовтня. Цього дня традиційно проводиться всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Радіодиктант під назвою «Дороги України» написала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав диктант актор театру та кіно, театральний режисер Олексій Гнатковський.

Радіодиктант – не патетичний ритуал і навіть не шкільна традиція. Це нагода відчути себе частинкою своєї нації, коли ми воєдино, як сотні тисяч українців у всьому світі, у той самий момент слухаємо ті самі слова і пишемо їх українською. У такі миттєвості наші серця б’ються в унісон.

З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури в університеті проведено тематичне заняття, під час якого здобувачі освіти взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності та декламуванні поезій про мову. Цей захід продемонстрував нашу єдність, незламність та готовність до переможного поступу, попри на всі виклики сучасності.