Свято для дітей з родин ВПО

Події
31.05.2023

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей на базі гуртожитку № 7 Харківського національного медичного університету відбувся святковий захід для сімей вимушено переміщених осіб.

Понад 200 осіб, а саме родини з дітьми, людьми з особливими потребами та людьми похилого віку з Куп’янська, Ківшарівки, Вовчанська, Бахмуту та Лиману знайшли свій тимчасовий прихисток у гуртожитках медичного вишу.

Благодійні фонди міста Харкова долучилися до створення святкового настрою для дітей і їх родин. Так, благодійники з ГО «Пролісок» запросили акторів та аніматорів, які разом із дітьми взяли участь у імпровізованому костюмованому спектаклі. Також вони пригощали дітлахів солодощами та іншими смаколиками. Діти залишилися дуже задоволеними.

Крім того, благодійний фонд громади Харкова «Толока» організував екскурсію містом, ознайомивши дітей з чудовими локаціями Центрального парку, Саду ім. Тараса Шевченка та Харківського зоопарку.

Варто зазначили, що наразі у гуртожитку перебувають 40 дітей, для проживання яких створені всі належні умови. Із сім’ями та їх дітьми постійно працюють психологи, благодійники харківських фондів, а також представники Червоного Хреста, фонду Олени Зеленської тощо.