Студенти відвідали дитячий хоспіс

26 вересня волонтерська команда сектору “Era Caritas” Студентського самоврядування ХНМУ відвідала дітей у дитячому хоспісі, який знаходиться у КНП «Міська дитяча лікарня №5» ХМР, та провела захід «Веселий консиліум» у рамках проекту “Medical Background”.

Команда студентів провела важливе та цікаве заняття на тему «Тіло в цілому». Цей захід був спрямований на пізнання власного тіла дитини та його основних органів. Заняття складалось з п’яти частин.

Заняття розпочалось з знайомства з дітками, під час якого, кожен розповів щось цікаве про себе, розказав про свої почуття і турботи. Потім відбулась розповідь про наше тіло у розмовному форматі. Студенти задавали навідні питання для дітей. На усі питання вони відповідали з великим заохоченням. Маленькі дослідники також задавали власні питання, які їх цікавили з приводу того чи іншого органу. Далі була проведена робота з макетом тіла людини. По названій функції діткам треба було вгадати орган який їй відповідає, після чого студенти давали макет органу, який треба було помістити на правильне місце на макеті людини. Зовнішні органи, такі як, наприклад, шкіра, очі, вуха і ніс, діти могли показувати на собі та досліджувати власне тіло.

Після цього студенти разом з дітьми перешли до четвертого етапу заняття, а саме дослідження пошарової будови тіла. Всім учасникам заходу роздали картинки з певною системою тіла в розрізі (покриви, мʼязи, судини, нервова система, внутрішні органи, скелет). Діти об’єднались у команди і разом зі студентами медиками намагались зібрати правильну послідовність шарів.

Наостанок діти та студенти вирішили закріпити знання про органи за допомогою розмальовок. Обравши один з варіантів розмальовки, діти мали розфарбувати органи та частини тіла в правильні кольори. Наприкінці заняття малеча отримала наліпки із органами тіла.

Діти та студенти залишилися в захваті від проведеного заходу. Після закінчення, студенти побачили дуже багато щирих емоцій від дітей та почули безліч слів подяки, а також очікують на нові зустрічі та заходів “Medical Background” від студентів-волонтерів команди сектору “Era Caritas” Студентського самоврядування ХНМУ.