Студенти відпрацьовують практичні навички

ННІ ЯО
05.05.2023

Здобувачі освіти старших курсів за спеціальністю «Медицина», «Педіатрія» за безпечних умов відвідали заняття з практичної підготовки у Симуляційному центрі ННІ якості освіти ХНМУ з дисциплін: педіатрія, акушерство, терапія, педіатрія та неонатологія.

Студенти відпрацювали на симуляторах такі практичні навички:
– техніка аускультації серця та легень, перкусія серця (визначення меж відносної тупості серця), порівняльна перкусія легень, вимірювання пульсу та артеріального тиску;
– проведення огляду пацієнта;
– реєстрація та оцінка ЕКГ у 12-ти відведеннях;
– внутрішньовенне введення ліків, постановка катетера.

Під час практичних занять студенти змогли удосконалити знання щодо заходів первинної реанімації дітей (непрямий масаж серця, штучне дихання), первинної обробки новонароджених після пологів. Крім того, вони провели бімануальне гінекологічне дослідження, внутрішнє акушерське дослідження, прийоми Леопольда-Левицького (зовнішнє акушерське дослідження) тощо.

Попри воєнний стан та неможливість проходження виробничої практики на клінічних базах у закладах охорони здоров’я, у Симуляційному центрі ННІ ЯО в офлайн-режимі для здобувачів освіти за безпечних умов проводяться заняття з практичної підготовки.