Студенти-стоматологи складають випускні іспити

Події
05.06.2023

5 червня на базі УСЦ на стоматологічному факультеті Харківського національного медичного університету розпочалося проведення об’єктивного структурованого практичного (клінічного) іспиту (ОСКІ) згідно зі стандартами вищої освіти в галузі медицини.

Під час іспиту студенти виконують завдання однакової складності, в однакових клінічних ситуаціях за однаковий проміжок часу, послідовно переміщуючись від однієї станції до іншої, відповідно до певного маршруту.

На даних станціях студенти демонструють свої знання з різних напрямів стоматології (терапевтичної, ортопедичної, хірургічної та дитячої), а також з екстреної та невідкладної медичної допомоги.

У рамках ОСКІ відбувається візуалізація клінічної ситуації, манекена, фантома або безпосередньо завдання, що пов’язано з умовним пацієнтом. Обробка результатів усіх етапів здійснюється за допомогою спеціально розробленої комп’ютерної програми.

Увага екзаменаторів сконцентрована не тільки на теоретичній складовій знань студентів, але й на практичних навичках, які можна продемонструвати у комп’ютерній програмі, за допомогою якої проводиться іспит.

Завдяки Центру дистанційного навчання ННІ ЯО та іншим технічним службам вишу, іспит проходить злагоджено та поетапно.