Студенти ХНМУ завершили навчання у Літній школі ЗДМУ

Події
25.07.2022

22 липня добігла кінця цікава і насичена подорож наших здобувачів до Запорізького державного медичного університету, в рамках якої студенти нашого вишу долучилися до навчання у Літній школі симуляції на базі міжкафедрального тренінгового центру ЗДМУ.

Наші здобувачі пройшли навчання навичкам з надання невідкладної медичної допомоги дорослим та дітям, також відпрацювали практичні маніпуляції з хірургії, терапії, педіатрії, неврології, акушерства та гінекології, фізичної реабілітації та ерготерапії та прослухали актуальну лекцію з токсикології. Окрім навчання, здобувачі мали насичену культурну програму – ознайомилися з містом Запоріжжям, відвідали музей техніки «Мотор Січ», сплавлялися на байдарках по озеру Кушугум.

Самі здобувачі висловлюються з приводу Літньої школи симуляції: Марія Базилевич (ІІ медичний факультет 3 курс 15 гр.):

«Наше знайомство із ЗДМУ розпочалося з Центру фізіотерапії та ерготерапії. В умовах нашого часу цей напрямок медицини є дійсно важливим, бо для багатьох це шанс повернутися до нормального життя. Тож, було цікаво ближче дізнатися про цю спеціальність та, так би мовити, «відчути її на собі», за що окрема вдячність. Крім того, у Літній школі ми мали змогу вдосконалити свої знання з виконання практичних навичок. Дякуємо керівництву ЗДМУ за надану можливість».

Сергій Заліський (ІІ медичний факультет 2 курс 20 гр.):

«Протягом двотижневої навчальної практики на базі ЗДМУ я був приємно вражений рівнем підготовки, який надає навчальний заклад. Особливо хочу відзначити заняття з хірургії. Протягом невеликого проміжку часу ми навчилися техніці ушивання операційних ран, а також зав’язувати основні хірургічні вузли. Хочу висловити подяку хірургу, що нас навчав, а також Запорізькому державному медичному університету за можливість проходження літньої медичної практики!».

Катерина Юрченко (І медичний факультет 3 курс 6 гр.):

«Велику подяку хотілося би висловити нашим новим наставникам із Запоріжжя. Завдяки вашим настановам медицина в наших очах стала ще цікавішою. Особливо хотілося виокремити заняття з педіатрії, які допомогли краще зрозуміти особливості надання допомоги нашим маленьким пацієнтам: відпрацювання навичок з ЕКГ на неймовірно реалістичних манекенах, методики аускультації, фізичний огляд та й просто психологічний підхід до таких особливих пацієнтів тепер стали яснішими завдяки вам».

Аміна Мкртчян (ІІІ медичний факультет 5 курс 18 гр.):

«Можливість відпрацювати навички з серцево-легеневої реанімації на дитячих манекенах, а також відточення вмінь у парі при різних ситуаціях на сьогоднішній день потрібні, як ніколи. Дуже сподобалося ставлення викладачів, віддача й бажання поділитися з нами своїми знаннями та досвідом. Відпрацювання навичок ультразвукової діагностики на сучасних апаратах дає можливість навчитися основам та зрозуміти важливість досвіду в реальному житті».

По завершенню занять наших здобувачів освіти привітав ректор ЗДМУ Юрій Колесник, вручив сертифікати про проходження навчання у Літній школі симуляції та побажав подальших успіхів у навчанні та майбутній професійній діяльності.

Цю новину читайте також на ФБ ХНМУ