Студенти ХНМУ – учасники міжнародної програми

Події
14.11.2022

26 жовтня Громадська організація «Ла Страда-Україна» оголосила конкурсний відбір студентської молоді на участь у програмі “The active Youth community: на шляху до розбудови миру”.

Мета програми полягає у підготовці тренерів із числа студентської молоді, які здійснюватимуть інформаційно-просвітницьку, тренерську діяльність у закладах вищої освіти, громадах, молодіжних організаціях, спрямованих на соціальну згуртованість в підлітковому та молодіжному середовищі для забезпечення ґендерної рівності, вирішення конфліктів мирним шляхом, запобігання ґендерно зумовленому насильству, зокрема, домашньому насильству.

З різних областей України (Вінницька, Донецька, Дніпропетровська, Закарпатська, Кіровоградська, Хмельницька, Одеська, Харківська, Львівська, Полтавська, Чернігівська, Тернопільська, Рівненська, Київ тощо) було відібрано 29 учасників/ць 1–3-х курсів вищих закладів освіти, серед яких також студенти Харківського національного медичного університету, які долучилися до цього проєкту:
• Валерія Шевченко – І медичний факультет.
• Владислав Шелест – ІІІ медичний факультет.

Наразі учасники вже проходять навчальну програму, що складається з прослуховування лекцій та активної участі у виконанні завдань, спрямованих на вдосконалення знань та навичок студентів.

Після проходження 4-х модулів в онлайн-школі вони зможуть приєднатися до Національної тренерської мережі ГО «Ла Страда-Україна» та до 1-го березня втілити план впровадження заходів у рамках цього проєкту.

Так, 15 листопада відбудеться третій модуль програми, до якого приєднаються учасники заходу. Студенти ХНМУ дуже вмотивовані цікавою програмою та налаштовані до втілення великих планів у реалії!