Студенти ХНМУ стажуватимуться в Кембриджському університеті

Харківський національний медичний університет став учасником проєкту Twinning UK/UKR, ініційований Сormack Consultancy Group (Велика Британія) і підтриманий Офісом Президента України.

Проєкт передбачає пошук для університету подібного за напрямами діяльності, ступенями, освітніми програмами, розмірами, сферами наукових досліджень тощо партнера у Великобританії.

Twinning (побратимство, єднання) – це персоналізація допомоги від партнерського/партнерських ЗВО, яка спрямована на підтримку, відновлення та розвиток українського університету під час війни та у довгостроковій перспективі ‒ формування стратегічних партнерств та альянсів для спільної роботи і подальшої взаємної інтернаціоналізації.

Побратимом у цьому проєкті для ХНМУ стала Школа клінічної медицини Кембриджського університету. Напрями підтримки та можливості, які обговорювалися під час онлайн-зустрічей від Школи клінічної медицини Кембриджського університету:

  • організація програм мобільності для студентів та викладачів;
  • спільна наукова діяльність;
  • організація доступу до баз даних та онлайн-курсів, які студенти ХНМУ зможуть проходити безкоштовно, отримуючи кредити;
  • доступ до наукових бібліотек та репозитаріїв;
  • стипендії для короткострокових досліджень аспірантів;
  • забезпечення якості освіти в ХНМУ на період відновлення системи освіти;
  • збір коштів чи створення фонду на відновлення ХНМУ;
  • культурні та інформаційні, наукові заходи серед студентства;
  • створення партнерства для подання грантових заявок та ін.

Однією з реалізованих можливостей є академічна мобільність для студентів медичного вишу, яка відбуватиметься з 30 липня по 16 вересня для 22 здобувачів освіти на клінічних базах Кембриджського університету. Серед них і наш студент-медик Сергій Алхімов, який близько трьох місяців лікував людей на одній зі станцій метро. Після стажування Сергій планує повернутися до України і вивчитися на хірурга.

Мобільність студентів триватиме 7 тижнів, з яких перший ‒ ознайомчий, інші 6 будуть присвячені практичному навчанню та набуттю навичок у різних напрямах, зокрема, хірургії, педіатрії, гастроентерології, радіології, офтальмології тощо.

Студентів розмістять у гуртожитку Homerton College, харчування, страхування, візові, транспортні та супутні витрати покриває Університет Кембриджу. Окрім практичного навчання, на студентів чекають екскурсії та розважальні заходи.

Це один із кроків до єднання ХНМУ та Школи клінічної медицини Кембриджського університету, адже навіть під час війни наш університет використовує всі можливі засоби для продовження теоретичного та практичного навчання здобувачів освіти медичного вишу.

Цю новину читайте також на ФБ ХНМУ