Студентська практика в Андижанському медичному інституті

З 8 по 18 жовтня студенти ІІІ медичного факультету, які навчаються за спеціальністю «Педіатрія», брали участь у програмі академічної мобільності з практичного навчання в закладі-партнері Андижанському державному медичному інституті (Узбекистан).

Студенти поринули у навчальний процес, отримали нові знання й практичний досвід у пологовому будинку та психіатричній лікарні під час занять в закладі-партнері.

Окрім навчання у студентів була можливість познайомитися з традиціями та культурою Узбекистану, а також дізнатися історію та сьогодення міста, відвідати визначні місця у м. Андижан.

Відгук студентів:

«Спочатку хочемо подякувати ХНМУ за можливість відвідати чудове, сонячне місто Андижан, Узбекистан.

Навчання було на вищому рівні, а саме: заняття проводились на кафедрі психіатрії та наркології, а також на кафедрі акушерства та гінекології. Ми мали змогу ознайомитися з системою лікування психіатричних хворих з найрізноманітнішими патологіями, такі як: синдром Кандинського-Клерамбо, парафренний синдром, шизофренія тощо. Також ми збирали анамнез у пацієнтки з генералізованою тривожністю, тривожно-фобічним станом. Проводили огляд 3-х місячної дитини разом з професоркою Асалхон Маліковою, розглядали МРТ знімки пацієнтів. На кафедрі акушерства та гінекології були присутніми на кесаревому розтині в пологовому будинку, відвідали симуляційний центр АДМІ, попрактикувались на симуляторі ендоскопічної хірургії, тренували СЛР на манекенах та багато іншого.

Навчання було на вищому рівні. Дякуємо Андижанському державному медичному інституту за доступ до пацієнтів – заняття проходили досить продуктивно, під час поїздки отримали великий досвід. Ми приїхали в Україну з новими знаннями, якими обов’язково поділимося. Вечорами не нудьгували – пізнавали місто, культуру, гуляли, веселилися, вчилися. З нетерпінням чекаємо на нові програми з обміну студентами від нашого вишу. Дякуємо ХНМУ і АДМІ за співпрацю з нами»

Кирил Косілов

Ірина Гуменюк

Антоніна Гречишникова