Студентки пройшли навчання з Mental Тrek

15–17 червня 2024 р. представниці центру Психічного здоровʼя ХНМУ та ГО «Студентське самоврядування ХНМУ» студентки Мирослава Сметанюк (ІІІ медфакультет) та Юліана Колесникова (ІV медфакультет) пройшли навчання на фасилітаторок та тренерок з програми Mental Тrek у м. Дніпрі. Програма інформує дітей та підлітків про засоби підтримки психічного здоров’я у повсякденному житті та кризових ситуаціях, а також навчає їх бути толерантними і допомагати людям, які мають психічні розлади.

Програма складається із п’яти «станцій», розташованих по колу, які учасники проходять з ведучими-фасилітаторами по черзі. Кожна станція присвячена одній підтемі, серед яких – вплив булінгу на психічне здоров’я, єдність психічного та фізичного здоров’я, стигма та стереотипи навколо сфери психічного здоров’я тощо.

Mental Тrek – унікальний освітній інструмент, який спонукає відвідувачів брати активну участь у вивченні теми, шукати відповіді на важливі питання і ділитися власним досвідом. Завдяки цьому, діти та підлітки навчаються говорити і розрізняти психічні стани, дізнаються до кого звертатися по допомогу у разі психічного неблагополуччя.

У кінці курсу представниці ХНМУ отримали сертифікати, які підтверджують успішне завершення навчання та можливість подальшої співпраці та роботи з Mental Treck.