Стартувала ініціатива українських вчених і студентів

4open і його редакційній колегії, вченим, а також у мережі Theodor-Billroth- оAcademy та її Міжнародному консорціумі передового досвіду (INCORE) відомо про тяжке становище українських вчених і студентів. Через неспровоковане вторгнення російських військ 24 лютого 2022 року наші колеги в Україні наразі занепокоєні щодо членів родин, колег і власного життя.

Отже, на сьогодні у найвищому пріоритеті мають бути гуманитарні та мирні ініціативи. Поряд зі сподіваннями на скоріше настання миру, в короткостроковій перспективі потрібна додаткова підтримка вчених і студентів.

Відповідно, солідарні з ініціативою #4openScienceStandsForUkraine, ми надсилаємо знак підтримки проти війни і за мир в Україні, оскільки наука і мистецтво не обмежені кордонами і/або національними і/або культурними питаннями, котрі мають бути вирішені. Мета полягає в тому, щоб надати українським вченим актуальну інформацію про те, де знайти допомогу, а також активно підтримати українських учених і студентів.

1. Актуальна допоміжна інформація, яку надано у розділі «Гуманність и мир у науці» на веб-сайте 4open.

2. Українські дослідники та студенти отримують активну підтримку щодо проведення своїх досліджень за межами України, надаючи пропозиції щодо нових лабораторій та поради стосовно переїзду. Українські дослідники і студенти можуть отримати надану інформацію або звернутися до будь-якого автора за додатковими повідомленнями та підтримкою.

3. Українські вчені та студенти можуть надсилати чорнетки потенційних публікацій, проектів або тезисів для незалежного рецензування.

4. Українські вчені та студенти матимуть звільнення від оплати за публікацію своїх матеріалів на 4open. Це не впливатиме на суворе, незалежне і ретельне рецензування і діятиме доти, доки редакційна колегія не вирішить його анулювати.

У цьому документі ХНМУ представляє Ігор Криворучко