Співробітники вишу цілодобово працюють у лікарнях міста

Триває 8-й день війни. Уся медична спільнота Харківщини працює в екстремальному режимі.

Лікарі, які чергували в ніч 23 лютого, ще й досі залишаються на робочих місцях. Найбільш завантаженими зараз є Військово-медичний клінічний центр Північного регіону, КНП “МЛШНМД ім. проф. О.І. Мещанінова” ХМР,  Харківська обласна клінічна лікарня, Харківський обласний клінічний центр урології і нефрології ім. В.І. Шаповала та ін. Співробітники клінічних кафедр медичного вишу майже в повному складі цілодобово виконують свій професійний обов’язок, до них долучилися інтерни та аспіранти. До багатьох приєдналися рідні, які допомагають готувати їжу та доглядати хворих.

Хірурги, онкохірурги, анестезіологи, урологи, нашого вишу працюють по декілька діб, рятуючи життя нашим воїнам в операційних напівзруйнованих клінік. Акушери-гінекологи приймають пологи у підвалах пологових будинків, а педіатри надають необхідну допомогу дітям міста. Онкохворі продовжують отримувати медичну допомогу, як терапевтичну, так і хірургічну, незважаючи на постріли ворога та майже знищену будівлю онкоцентру.

Наші лікарі координують отримання гуманітарної допомоги для поранених і травмованих, у тому числі від випускників ХНМУ, які зараз мешкають за кордоном, та від міжнародних партнерів. Кожен день поповнюється список студентів V та VI курсів, які виявляють бажання допомагати рятувати постраждалих, розвозити гуманітарну допомогу та доглядати за тяжкохворими в інших лікарнях міста.

Уся медична спільнота міста об’єдналася, кожен з фахівців виконує свій професійний обов’язок заради вчасної медичної допомоги військовим і цивільному населенню, що крок за кроком наближає нас до спільної мети – перемоги над російськими загарбниками!