Співпраця Студентського самоврядування ХНМУ з НОК

29 березня у відділені НОК України відбулася зустріч голови відділення Національного Олімпійського комітету України в Харківській області Віктора Христоєва з представницею ГО «Студентське самоврядування ХНМУ» Катериною Тополюк.

У ході зустрічі були обговорені нагальні та перспективні питання щодо подальшої співпраці, а також можливість приєднатися до акції з нагоди Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру.

Однією з головних тем цього заходу стала боротьба з мовою ненависті та агресії. Атрибутом заходу як завжди є «Біла картка», яка стала карткою «чесної гри» та стверджує: «Дружба, Повага, Досконалість, Солідарність!».

Долучитися до акції можна і особистим підняттям білої картки (WhiteCard) як 6 квітня «Спорт на благо розвитку та миру», так і протягом всього терміну проведення перших Олімпійських ігор 6–15 квітня, висловити своє особисте бажання жити та сприяти миру, здоровому способу життя, фізичній і інтелектуальній активності та загальному розвитку нації сталому розвитку.

На обговоренні було згадано, що санкції, які були накладені на початку війни в Україні на порушників Олімпійської хартії, були логічними і справедливими. Також, Віктор Анатолійович постійно наполегливо закликає всіх залишити в силі рекомендацію Виконкому МОК від 28 лютого 2022 року про відсторонення російських та білоруських спортсменів від участі в міжнародних спортивних змаганнях.

У цей день було вручено Прапор НОК України представниці Студентського самоврядування ХНМУ.