Шановні випускники!

Вітаю вас із однією з важливих та знаменних подій у вашому житті – закінченням навчання в Харківському національному медичному університеті. Тепер ви починаєте власний шлях у професію – найпрекраснішу та найблагороднішу з усіх. Цього року ви не зможете повноцінно насолодитися прекрасною датою, адже через російську агресію страждає Харків і вся Україна. Проте упевнений, що попри всі негаразди, ви запам’ятаєте цей день назавжди.

Завершилася студентська пора – один із найкращих періодів вашого життя, про який кожен із вас згадуватиме із теплотою та вдячністю. Саме тут, у стінах вашої alma mater, ви набули необхідних знань про сучасну медицину, незамінні практичні навички та навчилися самостійно приймати рішення.

Ви можете пишатися тим, що обрали таку нелегку, але благородну та необхідну для всього світу професію – охороняти життя та здоров’я людей. Події нинішнього періоду вимусили сотні тисяч наших медиків самовіддано боротися за життя пацієнтів, показали важливість обраної вами професії, вкотре підтвердивши особливе місце лікаря в суспільстві. І я пишаюся, що ви з упевненістю долучилися до числа справжніх лікарів, навіть не маючи диплому, – довели, що недарма провели багато років у стінах нашого університету. Упевнений, що де б ви не працювали, ви гідно представлятимете свій ЗВО і гордо носитимете звання випускника Харківського національного медичного університету.

Бажаю вам досягти великих професійних успіхів, щастя, благополуччя, здоров’я та всього найкращого! Нехай вам завжди посміхається удача!

Ректор університету Валерій Капустник