Розпочався розподіл випускників до інтернатури

Події
12.06.2023

12 червня розпочався розподіл випускників медичного вишу, які навчалися за державним замовленням для підготовки в інтернатурі на ОПП «Медицина», «Педіатрія» та «Стоматологія». Цьогорічна процедура, як і попередня, проводиться дистанційно, проте атмосфера спілкування є позитивною, доброзичливою, з урахуванням побажань здобувачів освіти, з відповідями на запитання, якщо вони виникають.

У рамках розподілу випускників проведено підготовчі заходи до цієї процедури та створено відповідну комісію, яка складається з представників обласної та міської влади, ректорату університету, студентського самоврядування та профспілкових організацій факультетів. Державну комісію з працевлаштування випускників очолив ректор ХНМУ Валерій Капустник.

Інформація щодо місць розподілу для проходження інтернатури цьогорічних випускників медичного університету, які навчалися за кошти державного бюджету, була надана відповідними листами Міністерства охорони здоров’я України і доведена до відома всіх випускників та розміщена на сайті університету.

Крім того, за результатами академічної успішності з урахуванням складання ЕДКІ створено рейтинг випускників ХНМУ 2023 року. Отже, розподіл на підготовку в інтернатуру проводиться для випускників бюджетної форми навчання на основі рейтингу випускників шляхом формування персональної пропозиції на підставі існуючих кадрових потреб сфери охорони здоров’я з урахуванням переліку вакантних посад лікарів-інтернів у відповідних адміністративно-територіальних одиницях, спеціальності, набутої у закладі вищої освіти та особистих побажань випускника.

З важливою подією, якою для університету і кожного випускника є розподіл, привітали присутніх головна спеціалістка відділу з розвитку медичної освіти МОЗ України Ольга Жмакіна та директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов.

Бажаємо випускникам успішно опанувати обрану спеціальність, стати висококласними фахівцями і зажди пам’ятати про свою альма матер!