Розпочався форум з ментального здоров’я

Події
15.03.2024

У Києві стартував потужний представницький освітній форум – Школа «Усвідомлене лідерство у сфері ментального здоров’я-2024».

Цей захід – відповідь на гострі потреби сучасного світу у розвитку і підтримці ментального здоров’я. З 736 заявок на участь було відібрано лише 70 найкращих претендентів із когорти керівників закладів охорони здоров’я, медичних університетів, обласних та міських департаментів та управлінь охорони здоров’я з усієї України, у тому числі і Харківський національний медичний університет. Представником від нашого ЗВО став перший проректор з науково-педагогічної роботи Максим Хаустов.

Організаторами заходу є UNICEF Ukraine, Координаційний центр КМУ/Mental Health UA, Міністерство охорони здоров’я України спільно з Національною службою здоров’я України. Школа «Усвідомлене лідерство у сфері ментального здоров’я-2024» є ключовим інструментом впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як»?, яка реалізується за ініціативою Першої леді Олени Зеленської.

Протягом трьох днів учасники форуму матимуть унікальну можливість обмінюватися досвідом та знаннями з провідними українськими та зарубіжними експертами у сфері ментального здоров’я, управління охорони здоров’я, лідерства, соціології та поведінкових змін.

Головна мета форуму – створити потужну спільноту лідерів, які були б здатні змінювати ситуацію у сфері ментального здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні.