Розпочато спільний проєкт з Кембриджським університетом

Упродовж 2024-го року наш університет на правах партнера бере участь у спільних проєктах з одним з провідних університетів Великобританії та світу – Кембриджським.

Повна назва проєкту – EmpowerHER: просування жіночого лідерства у вищій медичній освіті – говорить сама за себе. Так, він присвячений підвищенню ролі жінок у суспільстві та гендерній рівності, що, як відомо, є однією з цілей сталого розвитку.

Спільна ініціатива реалізується за підтримки програми Going Global Partnerships від Британської Ради. Going Global Partnerships підтримує університети, коледжі та широке коло освітніх стейкхолдерів по всьому світу у спільній роботі над більш сильною, справедливою, інклюзивною, міжнародносполученою вищою освітою, наукою та професійно-технічним навчанням.

Наш проєкт має на меті виявити причини недостатньої представленості жінок на лідерських позиціях у вищій медичній освіті та надати жінкам, які навчаються і працюють у нашому університеті, знання та підтримку, розвинути навички, що необхідні для їхнього впевненого лідерства.

З боку ХНМУ проєкт буде втілювати Центр гендерної освіти. Організацією, яка змістовно співпрацюватиме над нашими спільними завданнями з боку Кембриджського університету, стала Школа клінічної медицини.

Ініціативу двох вишів по праву можна назвати науково-просвітницькою, адже вона передбачає, в першу чергу, різноманітну наукову та освітню діяльність – дослідження (соціологічні, філософські), просвітницькі події (тренінги і семінари про лідерство, work-life баланс), міжнародну програму наставництва, тематичні медіапублікації та фотокампанію, підсумкову конференцію про результати проєкту.

Про все це і не тільки згодом можна буде прочитати на різних інформаційних ресурсах нашого університету. Слідкуйте за новинами.