Робочий візит німецького фахівця до ХНМУ

Події
12.11.2021

10–12 листопада в Харківському національному медичному університеті з робочим візитом перебував керівник Центру інтегративної медицини болю Франсізкус-Кранкенхауз (м. Берлін, Німеччина) д-р Міхаель Шенк.

Співпраця медичного вишу з Центром і безпосередньо з д-ром Шенком є довготривалою і плідною, адже її межі постійно розширюються. Теперішній візит був насиченим і дуже корисним для науково-педагогічних працівників та здобувачів освіти.

Протягом трьох днів пан Міхаель знайомився з головним медичним вишем Харкова, відвідав Університетську клініку ХНМУ, клінічні бази кафедри невідкладних станів та поділився своїм професійним досвідом.

Так, у перший день відбулася відкрита лекція у змішаному форматі: «Проблема лікування больового синдрому при бойовій травмі: фантомний біль, нейропатичній біль тощо». Друга відкрита лекція була присвячена хронічному больовому синдрому у пацієнтів онкологічного профілю. Завершив своє перебування в медичному виші пан Міхаель зустріччю з керівництвом університету, під час якої йому було вручено Сертифікат, що підтверджує плідну співпрацю між ХНМУ та д-ром Шенком і є подякою за презентацію відкритих лекцій у медичному виші.

Висловлюючи вдячність почесному гостю, проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина відзначила, що результатом двосторонньої шестирічної співпраці стало проведення чималої кількості освітніх заходів, де пан Шенк мав змогу поділитися своїм досвідом щодо інноваційних підходів до лікування та діагностики хронічного болю. «Завдяки такому тісному співробітництву нам вдалося організувати стажування для студентів, які набули надзвичайно корисного досвіду щодо практичної підготовки, а також ознайомлення з медичними практиками провідної Європейської клініки. Сподіваємося, що й надалі наша співпраця принесе ще більше наукових досягнень, досліджень та цікавих проєктів», – зазначила пані Ірина.

Зі свого боку д-р Шенк підкреслив, що медицина болю дуже важлива для Європейських країн, тому вивченню цього напрямку приділяється багато уваги. «У Німеччині ми постійно проводимо лекції, семінари та іспити з цього предмету, а також дбаємо про пацієнтів, зокрема представляємо ліжка для хворих у клініках. Харківський національний медичний університет висловив зацікавленість у даній галузі і, я упевнений, що це гарно вплине на розвиток медицини болю у вашій країні», – підкреслив Міхаель Шенк.