Робоча зустріч щодо симуляційного навчання за участі ХНМУ

Події
19.07.2022

Наприкінці минулого тижня провели робочу зустріч з розвитку симуляційного навчання в Україні. Представники медичних університетів презентували здобутки у впровадженні сучасних технологій у медичній освіті, ділилися досвідом навчання на симуляційних манекенах і віртуальній реальності.

Ми побачили дуже різний рівень зацікавленості медуніверситетів, діаметрально протилежні підходи до створення в них центрів.

Можливість безпосереднього спілкування про шляхи розвитку, досягнення, виклики і проблеми при впровадженні симуляційних технологій навчання у ВНМЗ є дуже важливим фактором для реальних змін у цьому напрямку. Міністерство охорони здоров’я України охорони здоров’я визначило розвиток мережі сучасних центрів симуляційного навчання одним з пріоритетів у відновленні медичної освіти в Україні.

Розбудова медичної симуляції — один із ключових чинників гарантії якості медичної освіти. Відповідно розбудова згаданих центрів є запорукою зростання професійного рівня лікарів і медсестринства, якості надання медичної допомоги.

Переконана, що ця зустріч стане важливим поштовхом до розвитку медичного симуляційного навчання.
Вдячна усім колегам за залученість до змін.

Особлива вдячність і захоплення представникам Харківського, Запорізького, Дніпровського, Одеського медуніверситетів за стійкість і натхнення.
Дякую за напрацювання колегам з Тернопільського, Івано-Франківського, Вінницького Буковинського, медуніверситетів.

Працюємо_на_Перемогу!
Все буде Україна

Ірина Микичак