Ректор ХНМУ взяв участь у засіданні Колегії Міністерства охорони здоров'я України

Події
01.10.2021

28 вересня у Тернополі відбулося спільне виїзне засідання Колегії Міністерства охорони здоров’я України та Ради ректорів закладів вищої та післядипломної освіти.

У засіданні взяв участь Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, керівники структурних підрозділів МОЗ, ректори вищих медичних закладів освіти, а також Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький та заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов. До почесного зібрання долучився й ректор ХНМУ Валерій Капусник.

Колегія розглянула важливі питання стратегічного розвитку сфери охорони здоров’я, впровадження нової моделі інтернатури як одного з основних етапів реалізації Стратегії розвитку медичної освіти в Україні та плану пріоритетних дій Уряду, реформування системи безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних працівників

Колегія прийняла рішення звернутися до Міністерства освіти і науки України з пропозиціями щодо внесення змін до Правил прийому до закладів вищої освіти на 2022 рік. Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко висловив побажання, щоб такі зустрічі з ректорами закладів вищої медичної освіти стали регулярними як в реальному форматі, так і онлайн.