Про актуальне в підсумках Наукової сесії ХНМУ

НТСАДМВ
15.02.2023

15 лютого відбулося онлайн-засідання Наукової сесії, присвяченої 219-й річниці утво-рення й 218-й річниці відкриття Харківської вищої медичної школи.

Науковий захід відкрив ректор університету Валерій Капустник: «В Україні триває війна, проте кожний на своєму місці робить особистий внесок в Перемогу. Наш фронт – це освіта, наука і практика в охороні здоров’я. Рік, що минув з початку війни, мобілізував колектив університету – ми продовжували навчати, досліджувати, лікувати. І здобутки наших колег було відзначено на державному та регіональному рівнях».

Так, тематика доповідей цьогорічної Наукової сесії визначилася актуальними пробле-мами сучасної медичної науки і практики, а також здобутками наших науковців.

Серед доповідачів були представлені професори Ігор Тарабан, Віталій Макаров, Дмит-ро Бутов. Крім того, в межах об’єднання наукового потенціалу і можливостей ХНМУ і ХМА-ПО з доповіддю виступив професор Олексій Корж, інтегральний показник наукової дія-льності якого – індекс Гірша – був одним з більших серед співробітників академії.

У ході пленарного засідання були заслухані і обговорені наступні доповіді:
• «Лікування крововтрати: минуле, сьогодення, перспективи» (професор Ігор Тара-бан).
• «Особливості виконання первинно-реконструктивних втручань при вогнепальних пораненнях шийного відділу трахеї» (від колективу авторів професор Віталій Мака-ров).
• «Проблеми та перспективи профілактики серцево-судинних захворювань у сучас-ному світі» (професор Олексій Корж).
• «Розроблення і впровадження інноваційних технологій у діагностиці, лікуванні та прогнозуванні туберкульозу» (професор Дмитро Бутов).

Під час засідання відбулося нагородження переможців заходів Фестивалю молодіжної науки, який проходив у рамках Наукової сесії медичного університету. Зважаючи на військові дії, церемонія нагородження відбулася в онлайн-режимі й голова Ради Наукового товариства студентів, аспірантів, молодих учених ХНМУ Олеся Плєхова в ефірі оголосила імена перемо-жців.

Старші колеги привітали молодих науковців і побажали їм подальших успіхів у розв’язанні актуальних проблем медичної науки, нових здобутків і заслужених нагород.