Презентація Програми фізичної та психологічної реабілітації

Події
31.01.2024

26 січня 2024 р. на базі Університетської клініки ХНМУ відбулася презентація Програми фізичної та психологічної реабілітації пацієнтів з ампутаціями.

Перший блок заходу розпочався з доповіді медичного директора, професора Володимира Коростія щодо Програми фізичної та психологічної реабілітації пацієнтів з ампутаціями, базованої на швидкому протезуванні в Університетській клініці.

До презентації Програми долучилися й міжнародні партнери. Так, про діяльність Israil Trauma Coalition в Україні й в Харкові та про плани 2024 року під час онлайн-включення доповів директор освітніх програм ITC (Ізраїльської коаліцій) психологів та психотерапевтів по роботі з травмою Олександр Гершанов. Також представниця Israil Trauma Coalition в Харкові, співзасновниця Фонду «Харків з тобою» Ірина Маркевич презентувала доповідь «Формування системи надання психосоціальної підтримки».

Про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?» доповіла координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я в Харківській області, доцентка кафедри прикладної психології ХНУ ім. В.Н. Каразіна Лілія Зотова. Надалі про те як побудувати мультидисциплінарну команду учасникам заходу розказав лікар-невролог Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Іван Дарій.

У ході заходу пройшли онлайн-включення до групи з питань Психічного здоров’я та психосоціальної підтримки (Схід) зі спікером Володимиром Коростієм та «Нові симптоми під час політичної кризи» зі спікеркою – головою Словенської асоціації лаканівського психоаналізу (частина Всесвітньої асоціації психоаналізу), головою секції воєнної, політичної та екологічної травми Ніною Крайник.

Другий блок розпочався з онлайн-включення «Досвід роботи психологічної служби у дитячій лікарні Харкова» за участю спікерки – психологині Міської клінічної дитячої лікарні № 16», членкині Української психоонкологічної асоціації, дитячої онкопсихологині Владислави Андрющенко.

Про досвід надання екстреної психологічної допомоги постраждалим під час війни» розказали представниці ДСНС капітан служби цивільного захисту Лілія Подопригора та старший лейтенант служби цивільного захисту Анастасія Сенько.

Завідувачка кафедри педагогіки та психології управління соціальними системами НТУ «ХПІ» Ніна Підбуцька презентувала програму «Психологія у НТУ ХПІ».

Про роботу Харківського обласного центру соціальних служб упродовж 2023 року та плани на 2024 рік доповіла директорка Оксана Радіч.

Зі свого боку про роботу психологічного підрозділу Мальтійської служби допомоги в Україні у Харкові в 2023 році та плани на 2024 рік координаторка психологічної служби Олена Бередіна.

Наприкінці зустрічі учасники підбили підсумки роботи та вручили подяки.