Представники ХНМУ взяли участь у семінарі в Німеччині

Події
20.11.2023

Представники ХНМУ – доценти кафедри внутрішньої медицини №3 та ендокринології Марія Олійник та Володимир Федоров, а також асистентка кафедри педіатрії № 2 Вікторія Коваль взяли участь у проєктному семінарі «Клінічне мислення у медичній освіті» у м. Мюнхен (ФРН).

Захід відбувся у рамках проєкту Ukraine Digital – Clinical Reasoning in Medical Education при університеті Людвіга-Максиміліана у м. Мюнхен (Institut für Didaktik und Ausbildungsforschung der LMU München) та за підтримки Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD). Під час семінару були визначені цілі та подальші кроки щодо продовження співпраці та впровадження нових методів навчання, зокрема роботи із віртуальними пацієнтами (платформа CASUS) та ССD (Clinical Case Discussion).

Крім того, 11 листопада 2023 р. у м. Мюнхен за участю представників інститутів медичної дидактики з усієї Німеччини відбувся симпозіум “Clinical Reasoning and the Future Role of Simulations in Medical Education”, який організовував Institut für Didaktik und Ausbildungsforschung in der Medizin (DAM). У рамках симпозіуму учасники ознайомилися з досвідом впровадження новітніх методів навчання в різноманітних медичних навчальних закладах Німеччини, також взяли участь у семінарах із сучасної методології викладання у медичній освіті, медичної аналітики, впровадження стимуляційних технологій та віртуальних платформ, відвідали Brainlab.

Користуючись нагодою хочемо нагадати студентам і викладачам клінічних кафедр про вільний доступ до платформи віртуальних пацієнтів CASUS. У серпні було додано нові випадки українською мовою, на сьогодні загальна кількість складає 200 віртуальних пацієнтів.

Реєстрація (за корпоративним e-mail)