Представники ХНМУ взяли участь у міжнародній олімпіаді

Події
02.11.2022

26–28 жовтня в очному форматі на базі Центру симуляційного навчання «TESIMED» Тернопільського національного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Симуляційне навчання в додипломній і післядипломній підготовці медичних працівників» («SimCon-2022»).

На базі конференції пройшла VІІ Міжнародна олімпіада із cимуляційної медицини «Екстрена і невідкладна медична допомога» – «TernopilSimOlymp–2022». Команда ХНМУ у складі професорки Юлії Волкової, доценти Марини Долженко, лікарів-інтернів Леоніда Ситника, Вікторії Лагун та Юлії Стьопочкіної достойно представила наш медичний виш на Олімпіаді та отримали величезний досвід, який неодмінно буде впроваджений в університетському осередку.

Під час конференції було висвітлено сучасні підходи до використання методів симуляційного навчання в підготовці студентів і лікарів з питань екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також теми які обговорювалися на 27 з’їзді Міжнародної організації з симуляційної медицини «SESAM» у 2022 році в Іспанії.

У рамках науково-практичного заходу також відбулося засідання круглого столу «Реалізація освітньо-професійних програм підготовки лікаря методами симуляційного навчання в Україні», виставки обладнання для симуляційного навчання постачальників та вітчизняних компаній-виробників та майстер-класи.