Представники ХНМУ стали учасниками круглого столу

Події
02.12.2021

30 листопада студенти ХНМУ стали учасниками круглого столу «Як забезпечити гідні і безпечні пологи», організованого в межах всеукраїнської кампанії «Разом за безпечні пологи». Захід відбувся у рамках 18 Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, організованого Харківським університетським консорціумом спільно з Харківською обласною фундацією «Громадська Альтернатива».

Напередодні, 29 листопада, учасники переглянули стрічку «Невидимі» режисерки Майі Мартиняк, яка показала справжні пологи жінок з трьох різних країн. Одними з головних питань, які поставили організатори круглого столу Анна Смаглюк і Марія Ясеновська, були: «Чи є шанс комфортно народити в Україні?» і «Як мають виглядати ідеальні пологи?».

В якості експертів були запрошені співробітники кафедри акушерства та гінекології № 2 ХНМУ Олександра Тищенко і Денис Тертишник, які надали власну оцінку фільму та позицію стосовно поставлених запитань. Здійснити емоційне занурення в неоднозначну і суперечливу тему пологової травми допомогла гра акторів першого в Харкові плейбек-театру «Живе дзеркало» (лідер Наталія Шевченко). Учасники столу мали змогу поділитися своїми асоціаціями, власним досвідом і враженнями від перегляду фільму та гри акторів.