Представники ХНМУ пройшли міжнародний тренінг

13–17 червня 2024 р. представники ГО «Студентське самоврядування ХНМУ» – інструктори Навчально-тренувального центру тактичної медицини ХНМУ Катерина Тополюк, Дмитро Цимбал та Едуард Онишко успішно пройшли міжнародний спеціалізований курс (HEST-A) – «Хірургічна підготовка в несприятливих умовах – Анестезія», який відбувся на базі Полтавського державного медичного університету.

Тренінг організований Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) у партнерстві із Фондом Девіда Нотта (DNF) для хірургів та анестезіологів і впроваджений Міністерством охорони здоров’я України. Курс розрахований на підвищення кваліфікації медичних працівників, що працюють у зонах конфліктів та катастроф, поглиблення знань у принципах знеболення по відношенню до первинного обстеження, реанімації з контролем пошкоджень, масових уражень постраждалих та опіків.

Курси охоплюють широке коло травм, яких можна очікувати у суворих обставинах, і дозволяють хірургам та анестезіологам підвищити якість лікування пацієнтів для та найбільш ефективного використання часу практикантів.

Вітаємо з успішним проходженням! Бажаємо успіху в розширенні можливостей НТЦТМ ХНМУ!